Waterlooplein

waterloopleinmarkt blijft je verbazen

Waterlooplein
Laatste berichten

 Afdrukken E-mailadres

 
Gallery Waterlooplein Afdrukken E-mailadres
donderdag 10 mei 2012 19:04

Onder grote belangstelling van marktkooplieden en omwonenden de ‘Gallery Waterlooplein Amsterdam' door het wegtrekken van een marktzeil geopend.

‘Gallery Waterlooplein Amsterdam': expositie foto's Govert de Roos op marktboxen Waterlooplein

Overdag vormt het Waterlooplein al meer dan honderd jaar een bruisende middelpunt van de Oostelijke binnenstad. Er wordt gehandeld en gestruind in oude boeken en tweedehands kleding, in fietsen, meubels en snuisterijen, maar na sluitingstijd van één van de bekendste markten van Nederland, is het een lege plek met grafity bespoten marktboxen.

Om het plein ook 's avonds een vrolijke uitstraling te geven hebben bewoners, marktkooplieden en het stadsdeel Centrum besloten om op de marktboxen foto's te tonen van de bekende fotograaf Govert de Roos. De foto's tonen onderwerpen die verband houden met de markt op het plein, de marktwaren, de mensen, de culturele instellingen in de Plantage, maar ook met de Waterloopleinbuurt en de markt. Zoals een foto van de klokkenman, de vintage kleding en legerdump. Maar ook de boekhandelaar tussen zijn boeken, waarbij hij zelf zegt dat dit een ‘uitgelezen handel' is.

De expositie van ‘Gallery Waterlooplein Amsterdam' bestaat uit een selectie van portretten en ander werk uit het archief van Govert de Roos, maar ook speciaal voor de Gallery Waterlooplein Amsterdam gemaakte afbeeldingen.

 

Gallery Waterlooplein

 
Expositie: Waterlooplein, echt waar! Afdrukken E-mailadres

 

Waterlooplein, echt waar!
3 November - 31 December in het Pintohuis

Waterlooplein, echt Waar

Een fotoexpositie van Mathilde µP

Opening 3 November 17:00 – 18:00 uur


Sinds haar oprichting in 1880 heeft het Waterloopleinmarkt veel meegemaakt. De markt was al snel geliefd in Amsterdam en omstreken. De markt doorstond een bewogen geschiedenis, oorlog, verhuizing en weer terug op haar drastisch vernieuwde stek. Zelfs aan de voet van het stadhuis wist ze haar volkskarakter te behouden. Deze eigenschap en de humor waren de leidraad voor de fotoserie Waterlooplein, echt waar!


Mathilde µP was is 2008 net afgestudeerd aan de Fotoacademie en merkte dat het Waterlooplein behalve koopjes ook dikwijls een verhaal voor thuis bood. Ze besloot daarom de serie Waterlooplein, echt waar!, te maken. Een ode aan een stukje Amsterdam dat sociaal een monument is.

Pintobibliotheek St. Antoniesbreestraat 69, Amsterdam

geopend: maandag en woensdag 14.00 – 20.00, vrijdag 14.00 – 17.00, zaterdag 11.00 - 16.00

Bron: http://mathilde.mupe.nl

 
Giro d'Italia Afdrukken E-mailadres

De  Waterloopleinmarkt is open op 8 mei tijdens de Giro d'Italia.
de parkeergarage van de Stopera is op 8 mei gewoon bereikbaar vanaf de kant van de IJ-tunnel of Plantage Middenlaan

Afsluiting routegebied en parkeren


Giromania

Waarom gaat de route al om 09.00 uur dicht?
De tijdrit start op zaterdag 8 mei om 14.00 uur om het Museumplein en eindigt om 17.30 uur bij het Olympisch Stadion. Het parcours gaat echter om 09.00 uur al dicht, omdat de wielrenners eerst zullen proefrondjes zullen fietsen om het parcours te leren kennen. Daarnaast zullen televisieploegen over het parcours rijden om te kijken hoe ze later kunnen filmen en een laatste parcours-check worden uitgevoerd door de organisatie. Om 12.30 uur zal de eerste reclamekaravaan vanaf het Museumplein vertrekken en het parcours volgen.

 

Nadat de laatste renner is vertrokken van het Museumplein zal de Maffe Fietsenparade van start gaan, waaraan iedereen met een bijzondere fiets kan meedoen. Naar verwachting duurt deze tocht tot 20.00 uur en zal de stad na 20.00 weer gewoon bereikbaar zijn.

 

Is het routegebied bereikbaar met de auto?
Tijdens de opbouwwerkzaamheden op vrijdagavond en de gehele zaterdag 8 mei geldt een autoluw beleid. Dat wil zeggen dat bewoners met auto’s binnen het parcoursgebied wel de stad uit kunnen rijden, maar er tot 20.00 uur niet in kunnen komen.

Lees meer...  [Giro d'Italia]
 
Bevrijdingsdag 2010 Afdrukken E-mailadres
woensdag 28 april 2010 13:56

Bevrijdingsdag, 5 mei 2010 is de markt geopend!

Net als ieder jaar is de Waterloopleinmarkt "gewoon" open op bevrijdingsdag van 9:00 tot 17:00 uur.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Verder > Einde >>

Pagina 1 van 5